Thursday, November 09, 2006

Kristallnatten.

Idag är det kristallnatten, årsdagen av upptrappningen till nazisternas folkmord på judar, kommunister, zigenare, m.fl. Vi har manifestationer över hela landet och facklor tänds för att komma ihåg det som skedde då, och att det aldrig får hända igen.

Vi har en reaktionär-fascistisk våg som sprider sig över europa: en våg som vi måste bryta och rulla tillbaka. Bakom varje invandrarfientligt förslag döljer sig ett anfall på arbetarklassen, ett hån mot kvinnorörelsen, ett angrepp på människan som sådan.

Igår postade jag ett par poster fyllda med patos, men med lite innehåll. Har inte så mycket patos just nu, det är mycket annat som går runt i huvudet. Stay tuned för de artiklar jag har sketchat upp. Jag postar dem här mycket snart.

Idag kommer vi ihåg förintelsens offer, alla de miljoner modiga män och kvinnor som levde och dog för någonting, som blev mördade av en grym, systematisk regim. Warsawa-ghettot. Östfronten. Auschwitz. Listan är egentligen oändlig, och helt ogreppbar i hur överväldigande det är. En gång såg jag ett hav av skor i ett museum för förintelsen där varje par hade tillhört en mördad människa.

No pasaran.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se