Monday, January 08, 2007

Ännu en borgare gör bort sig.

Carl Bildt står nu inför en undersökning pga. hans Gazprom aktier och vinster rapporterar Sveriges Radio. Sveriges kapitalistklass har symptomatiskt gått över gränsen gång på gång på senaste tid: och värst av allt gör de det mitt framför folkets ögon. Sydsvenskan skrev en ledare för ett tag sedan där de klagade på att Skandiadirektörerna gav "kapitalismen dåligt rykte". Detta tycker givetvis Sydsvenskan är beklagligt då den lägger ner större delen av sina resurser på att propagandisera för frihandel och liberalism.

Saken är: Bildt, Skandiabossarna, mfl. är bara toppen på isberget. Kapitalismen bränner ut människor, den förstör naturresurser, den uppmuntrar stöld och cyniskt härjande i jakten på vinstmaximering.

F.ö Bildt säger en rolig sak i artikeln som är värt att notera:

Carl Bildt sa vid presskonferensen att en del av ståhejet beror på att han kom direkt från tunga näringslivsuppdrag till ministerposten.

– Det är ovanligt. Men jag skulle säga att felet är snarare att det inte sker oftare. Det tillför ju värdefulla perspektiv och erfarenheter. Vi får inte ha en situation där det råder yrkesförbud i politiken mot dem som har konkret verksamhet i företagsstyrelser, säger Carl Bildt.


Värdefulla perspektiv som i vår förra högerregering orsakade en finansiell kris, ett systemskifte ifrån en gammal välfärdsstat, ökande klassklyftor, slaktat pensionssystem, etc. Carl Bildt tillför verkligen mycket till den kommitté för borgarklassens expropriation av Sveriges arbetare som är vår nuvarande regering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se