Tuesday, January 08, 2008

Länktips

Mitt huvud är tungt som en sten och jag mår illa, men jag skulle vilja passa på att tipsa om bloggen Horisont som jag läst av och till. Den senaste posten om Socialistisk Debatts senaste nummer är speciellt intressant.

  • "Vi får inte sprida uppfattningen att välfärdskapitalismen kan vara (långsiktigt) stabil; faktum är att det thatcherska samhället inte är något alternativ. Brister i välfärdskapitalismen beror inte på faktorer som är exerna i förhållande till densamma.(Som Petter säger: "Marx viktigaste poäng [är] inte [...] att 'en annan värld är möjlig' utan att denna värld är omöjlig".)
  • Vi får inte tro att en arbetarresning som sätter socialismen på agendan med nödvändighet är fjärran. Med skiftningar i den ekonomiska konjunkturen kan arbetarklassen snabbt radikaliseras.
  • Vi får inte förstå kampen för reformer idag och kampen för revolution imorgon som två skilda kamper. Allt som stärker arbetarklassen på bekostnad av kapitalet är klasskamp."

Äntligen någon som fattat. Och när jag ändå håller på att göra en länkpost får jag rekommendera Fiendeland igen. Vi behöver fler projekt som Fiendeland! Vi behöver fler kaders som Fiendeland.

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Olof said...

Tackar, det värmer!

4:17 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se