Wednesday, February 28, 2007

Ny dag?

En mängd olika tankar har rört sig i huvudet på sistone, om partiorganisation, moral, klasskamp, etc. Jag publicerar om jag någonsin får någon reda i det hela. Den här bloggen är i mångt och mycket en blog för att klargöra tankar, kasta ur sig det mest påträngande man tänker på och för att pröva sina argument och sin agitation. Känner dock att det hela behöver stramas upp rejält om det någonsin ska bli någonting av skrivandet här och i allmänhet. Med det här sagt kommer nu ett litet huggstycke av de större delarna av det jag funderat på.

Mediasituationen i Sverige är beklämmande. SVT är det bästa vi kan hoppas på: men även där går det hela upp och ner. En av de viktigaste sakerna vänstern behöver göra är att tala själv, och tala mer. Allmän paralysering som handlar om missväxten inom vänsterrörelserna sprider sig till alla lemmarna: nybildning av idéer, agitation, kritik (både internt och externt), internationella kontakter, etc. har mycket mer med uttrymme än med inkompetens att göra. När luften tar slut i rummet börjar alla dåsa av.

Vad vi behöver för att lösa - eller snarare, börja lösa - en stor del av våra problem är en dagstidning. För att förändra hegemonin, utveckla oss själva och våra partier och bekämpa högern (internet och externt). Flamman är helt enkelt inte nog. Vad vi behöver är Klassekampen. Tidningar måste säljas, ges ut, skrivas i och distribueras - inte minst inom vänstern själv. Bloggar är bra, men inte tillräckligt. I alla fall inte som de ser ut just nu.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se