Monday, September 10, 2007

Intet Glemt - Intet Tilgivet!

Det finns ingenting i den politiska verkligheten som imponerar mig så mycket som köpenhamns ungdomars outtröttliga kamp för att återfå ett Ungdomshus. Hela sommaren har man hållit kampanjen "summer of 69" med dessa eviga torsdagsdemos, tillfälliga ockupationer och aktioner över hela Köpenhamn. Överallt i Danmark och delar av södra Sverige kan man se "69" för det vägnumret där Ungeren låg spreyat. Skulle jag själv pallat med att hålla igång som de har gjort? Högst tveksamt!

Att vara såhär aktiva i och med den repression som den alltmer reaktionära danska staten har satt in med miljoner och åter miljoner i budget, terrorstyrkor, tårgas och våld är ingenting mindre än otroligt och fantastiskt.

Folklighet och öppenhet har varit ledord i kampanjen, vad än värdelösa blaskor som Sydsvenskan försöker ljuga ihopa. Nu så går det vidare i samma ledord med taktik från G8-mötet i Rostock. Aktion G13, som det heter, går av stapeln den 6:e oktober i Köpenhamn med defensiva massblockader som huvudsaklig taktik. Alla ska kunna delta och man har påbörjat ett massivt tränings- och mobiliseringsarbete för det.

Kom en och kom alla till Köpenhamn den 6:e. Att skapa fristäder, och att mobilisera folk i massaktioner är båda sinnessjukt viktiga händelser. Faktumet att man lyckats hålla en solidaritetsrörelse med ansenligt allmänt stöd levande så länge är fantastiskt. Att kampen dessutom är direkt politisk och riktad mot en av de värsta reaktionära regeringarna i Europa gör det inte sämre för det.

(Akta er bara för de politiska extremister i blått som bara är där för att spöa folk)

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se