Tuesday, November 27, 2007

Ungdomshuset blir!

Nu har Köpenhamns borgare börjat backa. Det var inte en dag för sent. Alltså: det är bestämt att ett nytt Ungdomshus ska inrättas. Nu kommer vi dock få se hur Köpenhamns kommun försöker ge miljön ett mindre, sämre beläget och i allmänhet kassare ställe än gamla Ungeren. Men jag ska passa på att säga en sak nu när vi har kommit såhär långt: Ungdomshusets aktivister är hjältar. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att de skulle kunna ha demonstrationer varje vecka med flera hundra (tusentals ibland). Ockupationer, spelningar, festivaler. Allianser mellan kommunister och anarkister. Radikaliserandet av en hel generationer köpenhamnare.

Det politiska medvetandet går hand i hand med kampcyklerna. Hänger man bara i mötesrum och sysslar man bara med förhandlingar, då går radikalismen ner. Masskamp är vägen till politisk framgång och mognad bland folkflertalet. Ungdomshuset har gång efter annan bevisat sin mogenhet, disciplin och fantastiska kreativitet. Det här är ju också ett solklart bevis på hur dålig teorin om att bara göra accepterade, hellagliga saker är. Efterhand normaliserar man sina handlingar om man är tillräckligt många och håller på tillräckligt länge, sticker man aldrig ut huvudet och agerar man aldrig så dör man sakta av.

I alla fall: det här är inte över än. Det kommer bli fler köpenhamnsturer. Om inte annat så blir det det när vi åker till det nya Ungdomshuset för att ha segerfesten.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Olof said...

Det är rätt att göra uppror, ta mej fan.

8:46 PM  
Blogger ung69 said...

inget bränns som viljans glöd!! och i detta fall bränns ritts och ruts alför dömmande, ensidiga argument, för at inte tala om de korkade rövhålen som sållde huset i sinn tid! låt oss hoppas at de en gång för alla fattar at ungdommen inte låter sig tryckas ned i gruset och slängas ut på gatan!! kampen fortsätter!! kram m

7:26 PM  
Blogger ung69 said...

och förrästen...kom till kbh på torsdag! då beslutas det om och evt. var et nytt ungdomshus skulle ligga!! så vi demonstrerar med ljus och facklor på köpenhamns gator!

7:36 PM  
Blogger Björn said...

Hej, ung69. Var inte orolig, vi kommer tillbaka snart :)

7:03 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se